Υιοί Ιωάννου Μαχαίρα

Κρανίδι Αργολίδας

 

Θέρμανση/Ενεργειακά τζάκια...

 

Ενεργειακό τζάκι ονομάζεται αυτό που εκμεταλλεύεται τη ροή του ζεστού αέρα που δημιουργείται (από την καύση του ξύλου) μέσα στον θερμοθάλαμο που περιβάλει την μαντεμένια εστία του. Η ροή του αέρα μπορεί να είναι είτε φυσική (απλά ενεργειακά τζάκια) είτε μηχανική (αερόθερμα ενεργειακά τζάκια). Επίσης ο θερμοθάλαμος είναι είτε μεταλλικός προσαρμοσμένος ήδη πάνω στην μαντεμένια εστία η ακόμα μπορεί να δημιουργηθεί όταν τοποθετείται το τζάκι (κλείνοντάς το με πυράντοχη γυψοσανίδα, μονωμένη εσωτερικά με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά).

 

Η συνήθης λειτουργία του ενεργειακού τζακιού είναι με την πόρτα κλειστή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στον θάλαμο καύσης άρα και την καλύτερη καύση των παραγόμενων μονοξειδίων του άνθρακα. Αποδίδεται έτσι περισσότερη θερμική ενέργεια στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι και λιγότερα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα.

 

Στην εταιρεία μας γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο τα ενεργειακά τζάκια. Μεγάλη συλλογή σχεδίων και προτάσεων στη διάθεση σας για να επιλέξετε αυτό που έχετε ονειρευτεί για το δικό σας σπίτι.